Kujdesi ndaj klientëve

Kujdesi ndaj klientëve

Qendra INFINIT me datën 18 dhe 19 dhjetor 2015 organizon trajnimin e radhes:
“Kujdesi dhe shërbimi ndaj klientëve”
“Të gjithë konsumatorët/klientet tuaj janë partnerë në misionin tuaj”

Qendra INFINIT përmes këtij trajnimi ju mundëson të merrni njohuri në kujdesin dhe shërbimin ndaj Konsumatorëve.

Qëllimi i trajnimit është që përmes shembujve praktik të rritni nivelin e kujdesit dhe shërbimeve më të avancuara ndaj konsumatorëve.

Në fund të trajnimit ju do të përfitoni shkathtësi mbi:

  • Komunikimin efektiv me konsumatoret
  • Krijimin e përshtypjeve të mira
  • Zhvillimin dhe mirëmbajtjen e standardeve të shërbimit të konsumatorëve
  • Njohjen e konsumatorëve për kujdes më të mirë
  • Planifikimin e shërbimit të mirë për konsumatorëve

Trajnimi i dedikohet:
Punonjësve të bizneseve, organizatave dhe institucioneve të ndryshme të cilat janë të përfshira në komunikimin dhe ofrimin e shërbimeve për konsumatorët/klientët e tyre. Trajnimi poashtu u dedikohet edhe atyre që dëshirojnë të rrisin njohuritë në fushën e kujdesit dhe shërbimit ndaj konsumatorëve.
Kohëzgjatja: Dy ditë

Çmimi i trajnimit: 99.00 euro

ZBRITJE:
Oferta Aktuale (35% zbritje): 65.00 euro
Për student (60% zbritje): 39.00 euro
Në çmim përfshihet: Materiali i trajnimit, dreka dhe kafet. Në fund të trajnimit pjesëmarrësit do të pajisen edhe me çertifikatë.
Trajnere: Preveza Zherka

Phone: 045 88 11 00 / 049 88 11 01
Fax: 038 243 935 / 6
10000 Prishtinë Kosovë
Abdyl Frasheri nr.24

Close
Share This